Tuesday, September 03, 2013

Proiectul Rosia Montana si Fondurile pentru Copii cu Nevoi Speciale

Banuiesc ca ati vazut zilele acestea pe toate posturile, dezbatuta povestea copilului ucis de maidanezi, in timp ce era sub supravegherea bunicii. Cu mana pe inima va spun ca imi este tare mila de batrana inconstienta si poate cu adevarat prea batrana pentru a mai supraveghea copii intr-un parc din Bucuresti, in conditiile actuale, dar in acelasi timp ma gandesc ca desi copilul e posibil sa fie fost atacat de 1-2-3 maidanezi, mii vor muri de fapt pentru acest gest necugetat al patrupedelor maidaneze, aflate in final pe o proprietate privata unde copilul nu avea ce cauta.
Nu am sa dezbat eu acum ce cauta copilul ala acolo, ca imi aduc aminte de mine cum imi placea sa umblu prin ruinele cetatii din curtea scolii de popi din Bucuresti, sau cum alergam aiurea prin spatele policlinicii si cand vedeam boschetari fugeam ca apucatii urland cat ne tineau plamanii si cate si mai cate faceam. Prin urmare nu am sa dezbat asta.
Nu am sa discut nici despre bunica lasata cu 2 copii de 4 si 6 ani – 2 baieti. Chiar si noi, cei care nu avem inca prunci acasa suntem destul de realisti incat sa ne dam seama ca la varsta asta cam nici un copil nu asculta si mai ales baietii care vor sa exploreze tot ce vad si aud. Batrana poate ca a “uitat” de copii 1h, sau poate a avut incredere in ei cand nu trebuia sa faca asta…. Dar totul ramane intre ea, familia ei si Dumnezeu.
Si o sa spuneti poate.. si in final ce dezbati… pai dezbat subiectul maidanezii – de ce sunt acolo? De ce sunt agresivi? De ce sa nu ii omoram?
1.     De ce sunt acolo? – Buna intrebare! Si astept un raspuns logic de ani de zile. Pana atunci va spun ce am descoperit pe propria piele – Statul se bucura ca sunt acolo pentru ca au ce dezbate in sedinte, au ce nota pe hartiute in timpul conferintelor si au ce promite la alegeri. Nu le pasa de caini, de copii, de voi – le pasa de ei si nu vor sa fie prinsi, drept urmare la 1-2-3 ani fac schimb de “fete” si altii vin la conducere cu promisiuni. In fapt sunt aceeasi, doar ca au schimbat masca.
2.    De ce sunt cainii agresivi? Hmm! Asta e mai simpla – sunt nesocializati, sunt caini morti de foame, mereu speriati, mereu haituiti, alergati din stanga in dreapta, niciodata nu au un loc al lor. Si acum ganditi-va la maidanezii umani – De ce sunt adesea agresivi si nu comunica – Cititi mai sus si vedeti motivele. Incepeti sa vedeti asemanarile?
3.   De ce sa nu ii omoram? Iar o intrebare simpla pentru cei care vor sa auda… pentru ca pedeapsa capitala nu exista la noi in tara, pentru ca pedeapsa capitala a fost scoasa in afara legii si pentru ca adevaratii criminali de oameni stau in inchisoare si au acces la internet, la retelele mobile, pe Facebook si sunt sigura ca si la TV.
Un alt motiv pentru a nu-i omora este acela ca avem atatea solutii si atatea posibilitati, incat nu merita sa ne coboram la nivelul unui om salbatic care nu e in stare sa gandeasca. Nu trebuie sa ii vedem ca pe o prada, trebuie sa constientizam ca stramosii nostri i-au imblanzit cu un scop, iar noi trebuie sa revenim la asta:
Un caine e un companion bun, un paznic, un prieten, un terapeut, un suflet si in final un membru al familiei. Trebuie doar educat, asemenea copiilor de 4 si 6 ani.

Stiu! Stiu! O sa ma intrebati cand vorbesc de Rosia Montana si de Fondurile pentru copii.. Raspunsul este: EXACT! V-am pacalit asa cum fac televiziunile si presa si politicienii, atunci cand simt ca incep sa piarda teren si lumea sa se trezeasca.

Va iubesc, popor nebun! Dar e momentul sa ne revenim… serios acum! Haideti sa punem in aplicare planurile umane legate de animale, sa le aratam ca suntem uniti si vocile noastre conteaza. Dupa ce facem pasul asta si Rosia Montana si Fondurile pentru copii vor fi floare la ureche.


All 4 - 1 and 1 - 4 all.

No comments: